Het nieuwe rijden: electrisch of waterstof?

Electrisch rijden lijkt het niet te gaan worden. We hebben net de verhalen gehoord van de lease rijders die toch liever brandstof tanken dan moeten zoeken naar laadpalen en moeten wachten tot de accu’s weer opgeladen zijn.

Evenmin zijn electrische auto’s geschikt voor de (binnen)stad bewoners: eigen parkeerplaatsen zijn daar al nauwelijks voorhanden, laat staan mogelijkheden om bij thuiskomst van een laadpaal verzekerd te zijn.

Naast een ontoereikende infrastructuur voor het regelmatig en zonder veel vertraging kunnen opladen van de accur’s, zal er geen grote overgang van benzine, diesel of gas naar electrisch zijn. De full hybrid voldoet nog het beste, maar die heeft als nadeel (dat vaak vergeten wordt) dat zodra op brandstof gereden wordt, deze veel minder zuinig zijn dan vergelijkbare traditionele modellen. Het gewicht van de electromotor en de accu’s moet immers extra mee getransporteerd worden en dat extra gewicht zorgt voor extra brandstof verbruik. En met het bereik van de huidige accu’s, 100-200km, in combinatie met de ontoereikende infrastructuur, zal de zakelijke rijder al snel op brandstof moeten overschakelen. Bovendien: accu’s hebben een beperkte levensduur en zijn schadelijk voor het milieu.

Lees het artikel.

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s