Het wordt tijd voor een nieuwe bril!

En wederom een geode beschouwing van Bart.

Bart Stofberg

OlijfgroenIn ben opgegroeid in de jaren 70.  Alles uit die tijd is gedateerd. Toen ik mijn huis kocht was de badkamer olijfgroen met okergeel. Ontzettend jaren zeventig. Ontzettend gedateerd. Ontzettend om te zien.

Aan de Tweede Industriële Revolutie hebben we de lopende band te danken. Dat was de tijd van de lopendebandmedewerker. Hij werkte primair met zijn handen. Na de IT-revolutie werden we een kenniseconomie en dat was de tijd van de kenniswerker. Die werkte primair met zijn hersens. Die kenniswerkers werkten in processen, net zoiets als de lopende band, maar dan met ruimte voor de kennis. Zo zou het moeten in ieder geval.

Inmiddels komen we weer in een nieuwe tijd terecht. Er is geen schaarste meer, maar overvloed. Zoals Dan Pink schrijft: Als wat jij doet goedkoper kan worden gedaan in China of India, of als een computer het sneller kan of als er geen speciale reden is…

View original post 267 more words

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s