Goed genoeg zijn: 5x omdenken | Justbeyou.nl

Perfectionisme komt vaak voort uit onzekerheid. Als je altijd alles perfect wilt hebben is de onderliggende boodschap: ‘ik ben pas goed, aardig, knap, geweldig, waardevol, etc. als er niets meer aan te verbeteren valt. Dan pas ben ik geslaagd en heb ik laten zien dat ik ook meetel’. Iets van die strekking.

Jezelf continu vergelijken met anderen werkt deze onzekerheid in de hand. Natuurlijk is er altijd iemand die sneller kan hardlopen dan jij. Natuurlijk is er altijd iemand die slanker is dan jij, natuurlijk is er altijd iemand die …vul maar in.

Ja natuurlijk. Maar ook dat is dan maar één deelaspect van diegene! En als mens ben je zoveel meer dan een optelsom van eigenschappen en talenten. Iedereen is volstrekt uniek in het pakketje aan eigenschappen, talenten, mogelijkheden en beperkingen die hij/zij heeft meegekregen.

Wat je er in je leven vervolgens mee doet is aan jou.

Source: justbeyou.nl

Door Marian Palsgraaf. @justbeyouNL

Focus je op je beperkingen of op je talenten?

See on Scoop.itKantelcreatie

Advertisements

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s