Het Kantelingsalfabet: Effectief, leuk en resultaatgericht organiseren

Herken je de volgende situatie? In je organisatie wordt veel tijd besteed aan het voorbereiden van (verander)trajecten, het inrichten van processen en het bepalen van doelen. Na enige tijd wordt er geconstateerd dat er onvoldoende ‘schot in de zaak’ zit, deadlines continu bijgesteld moeten worden en dat uitstel vaak tot afstel leidt. Het project bloed dood of wordt afgeblazen.

Dit scenario komt helaas maar al te vaak voor en is funest voor organisaties. De doelen zijn niet gehaald, het resultaat is nul. Erger nog; betrokkenen zijn zo gefrustreerd en geïrriteerd dat de motivatie voor een herstart of een nieuw traject mijlenver is te zoeken. Om een positief tegengeluid te geven en duidelijk te maken dat het ook anders kan, wil ik je graag meenemen in een praktijkvoorbeeld van een leuke, snelle, effectieve en resultaatgerichte manier van organiseren.

Source: www.dealfabetboeken.nl

Anders organiseren? Het Kantelingsalfabet laat zien dat dit gewoon een kwestie is van doen – Een blog van Ingrid Bennink

See on Scoop.itKantelcreatie

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s