Hoofdstuk Het Kantelingsalfabet | Xiexiewatjijnietziet

Het moment dat het voor mij duidelijk werd dat het allemaal anders zou kunnen, was toen ik als baby in de box zat. Het ging hier natuurlijk niet om een bewust inzicht van mij als baby. Wat wel gebeurde was dat ik geheel anders met de box omsprong dan mijn oudere broer twee jaar daarvoor.

Hierdoor forceerde ik – onbedoeld en onbewust – een kanteling bij mijn ouders in de wijze waarop ze naar de box keken.

Terug naar het moment dat ik nog niet geboren was. Uit de verhalen van mijn ouders begreep ik dat mijn broer en de box een haat-liefde-verhouding met elkaar hadden. Of eigenlijk gewoon een haat-verhouding. In de box zette hij het op een schreeuwen, totdat hij weer de vrije buitenwereld in mocht. Toen ik twee jaar oud was, gebruikten mijn ouders de box niet veel meer. De gewoonte was dat ik buiten de box werd gezet met wat speelgoed binnen handbereik. Het schijnt dat ik vanaf het moment dat ik dat kon naar de box kroop en naar de spijlen wees. Ik wilde in de box zitten.

Source: www.dealfabetboeken.nl

Voorproefje uit Het #Kantelingsalfabet. Het inspirerende hoofdstuk Xiexiewatjijnietziet van Guido van de Wiel

See on Scoop.itKantelcreatie

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s