Common non sense

Had de bekende columnist Richard van der Lee het in zijn blog op Nieuworganiseren.nl nog over het stoppen met van tevoren aangekondigde en dus zinloze controles, blijkt dit slechts exemplarisch voor de vele volslagen nutteloze management rituelen. Dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse activiteiten die geen enkele, laat staan positieve, bijdrage leveren aan het bedrijfsdoel, heel veel kosten, samenwerking belemmeren en demotiverend zijn voor de manager èn zijn medewerkers.

 

Source: www.dealfabetboeken.nl

Waarom we al dat nodeloze en onnutte binnen organisaties toch blijven doen? Lees de scherpe en prikkelende column van De Lijnmanager. En ja, ik ben het er helemaal mee eens! #Kanteltijd

See on Scoop.itIT News

Advertisements

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s