NLkantelt: 3 vragen én antwoorden om kantelaars te verbinden – Paul van Bree

Op vrijdag 20 maart vond in het Prodentfabriek in Amersfoort het Lente Kantel Festival plaats Dit festival werd georganiseerd naar aanleiding van het boek ‘Verandering van tijdperk – Nederland kantelt’, geschreven door hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans.

Het boek beschrijft de beweging die volgens Rotmans gaande is waarbij Nederland de komende decennia transformeert naar een nieuwe samenleving, waarin de machtsverhoudingen radicaal zijn omgegooid. Duurzaamheid, bottom-up en de mens centraal zijn daarin kernwaarden. Het grote publiek leerde Rotmans kennen via het VPRO programma Tegenlicht dat op 22 februari een speciale uitzending over hem en enkele initiatieven maakte.

Het festival had tot doel om kennis, ervaring en inspiratie uit te wisselen tussen mensen die bezig zijn met deze transitie, of deze transitie willen ondersteunen.

Source: paulvanbree.nl

Door Paul van Bree. Hoe krijg ik mensen zo ver om te #kantelen?

See on Scoop.itIT News

Advertisements

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s