Leiderschap met het hart is hard nodig

Samenwerkingsverbanden worden steeds ingewikkelder. Een voorbeeld: het CPB rapport ‘Nederland in 2040’ meldt dat 70% van de productie van de Boeing 787 Dreamliner plaats vindt in 43 verschillende bedrijven op 135 verschillende locaties.

Individualisme en competitiedrang houden ons weg van de broodnodige samenwerking

Waarbij ik het verschil wil benadrukken tussen individualiteit (uniekheid, identiteit, persoonlijkheid) en individualisme (zelfzucht, geen rekening houden met anderen, egoïstisch gedrag).

We kunnen onszelf zijn zonder anderen uit te buiten of te negeren!

Individualisme en competitiedrang zijn gebaseerd op de aanname dat er niet genoeg is van wat iedereen nodig heeft. En vanwege die op schaarste georiënteerde blik menen wij dat delen met anderen tot eigen tekort leidt.

Source: www.inverbinding.works

Samenwerking op basis van delen is mogelijk maar dit vraagt wel om #leiderschap met het hart. – een blog van Marlou Elsen Organisatiecoach

See on Scoop.itAbout leadership

Advertisements

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s