De deeleconomie kan de wereld redden

De deeleconomie is van alle tijden. Oma knipte het haar van de buurvrouw. In ruil kwam haar man de struiken snoeien. Vroeger heette dat een vriendendienst. Vandaag noemen we het een ‘local exchange and trading system’. Vroeger ging je logeren. Vandaag ga je couchsurfen. De essentie van de deeleconomie was altijd aanwezig, maar is vandaag sterker op de voorgrond getreden. In een hip, gedigitaliseerd, globaal kleedje.

Source: www.demorgen.be

Door Wouter Beke. De samenleving van de toekomst wordt een affiniteitsmaatschappij. Er is geen lokale of nationale gemeenschap meer. Mensen verbinden zich met elkaar om te communiceren, samen te werken en zaken te delen.

See on Scoop.itIT News

Advertisements

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s