Leiderschap is aan het kantelen!

Het moment dat het voor mij duidelijk werd dat het allemaal anders zou kunnen, was toen ik mijn eerste blog over Leiderschap schreef. Ik zocht wat rond op internet en vond een woud aan termen: Kwetsbaar Leiderschap, Authentiek Leiderschap, Dienend Leiderschap, noem maar op. En nu hoor ik je denken: “Nee hè, niet nog een term voor Leiderschap!”. Wees gerust. Beziel(en)d is maar gewoon een bijvoeglijk naamwoord. Het is echter wel een feit dat er veel geschreven wordt over al deze termen betreffende Leiderschap. En ‘waar rook is, is vuur’. Of, in het kader van dit boek: Leiderschap is aan het kantelen!

Sourced through Scoop.it from: www.inverbinding.works

Leiderschap wordt vaak verward met leidinggeven en managen. – het hoofdstuk Bezieling uit Het Kantelingsalfabet van Marc Bekker

See on Scoop.itKantelcreatie

Advertisements

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s