Gevangen in je tijdgeest (12) – Marteling in het ‘vrije’ westen

Zo herkenbaar

Dossier XXI

Voordat ik begin met mijn blog, wijs ik erop dat de ‘marteling‘  waarover ik schrijf in deze bijdrage niet in verhouding staat met de vele martelingen elders in de wereld. Onthoofdingen door IS, waterboarding op Guantanamo Bay, gruweldaden door Afrikaanse dictators, het egocentrische China: wij Nederlanders mogen blij zijn dat we nog in betrekkelijke vrijheid leven in ons kleine landje. Ik schrijf nadrukkelijk nog, omdat we na decennia van vrijheid een kentering zien in het denken over de ander.

Over de medemens.

Europa heeft moeite om haar medemenselijkheid te tonen jegens de vele vluchtelingen die haar continent binnen willen komen, omdat hun land vanwege oorlog, armoede en klimaatverandering niet leefbaar meer is. In de Verenigde Staten blijkt racisme weer gruwelijke vormen aan te nemen. In Duitsland pissen neo-nazi’s over migranten (letterlijk), in Griekenland is men de wanhoop nabij vanwege een gebrek aan financiële middelen, de financiële sector…

View original post 692 more words

Advertisements

About kwalitisme

Een eigenwijze, dwarse, innovatieve denker. Een echte Child of the sixties, anti autoritair, liberaal, republikein maar verantwoordelijk. En is ervan overtuigd dat het teruggeven van eigen verantwoordelijkheid aan burgers veel zal verbeteren. Business Innovator. Ambassadeur van 'Use Your Own'. Ruim 30 jaar IT ervaring en nog steeds verbaasd over hoe slecht IT gebruikt wordt. IT zou vanuit de gebruikers moeten komen, niet opgelegd aan gebruikers. Maar niet alleen geïnteresseerd in IT. Ook financieel economisch groot voorstander van andere montaire systemen, niet gebaseerd op geld als handelsmiddel, maar gebaseerd op waarde. Kwaliteit is zijn passie: organisatie die gedreven worden door het leveren van echte kwaliteit van hun producte of diensten, zijn de organisaties die het verschil gaan maken en uiteindelijk overleven. Daarom nu Kwalitist, en een onderneming genaamd 'Kwalitsme': het opnieuw inhoud geven aan kwalititeit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s